Neuro-fitness training: Fitness voor uw brein!

De mate waarin u kunt presteren in de omgevingen waar u actief bent, wordt in hoge mate bepaald door de verwerkingscapaciteit van uw brein. De zogenaamde cognitieve vaardigheden worden door uw hersenen bepaald. Soms zijn deze verstoord door (aangeboren) aandoeningen zoals AD(H)D, dyslexie of aangeboren hersenaandoeningen en soms ontstaan de verstoringen door andere oorzaken van buitenaf, zoals burn-out, whiplash of een ongeval.

Tevens kan het zijn dat u om een andere reden de prestatie wilt verbeteren, zoals bij (top)sport of bij het uitvoeren van veeleisende beroepen zoals verkeersleider, piloot of beroepsmilitair. Maar ook bij het uitvoeren van taken in minder veeleisende beroepen kan men veel baat hebben bij een cognitieve verbetering.

Health & Vision levert hiervoor unieke visuele en neurocognitieve trainingsprogramma’s onder de naam Health & Vision Neurofitness: Fitness voor uw brein!

Vizual Edge.

Deze computermethodiek meet en traint de spierkracht van de buitenste oogspieren. Dat stimuleert de visuele en cognitieve aspecten. Denk daarbij aan objectherkenning (zoals in het spel Memory) en het volgen van objecten (tracking). Verder meet en traint Vizual Edge focuspunt, diepteperceptie, vergenties (hoe de ogen samen dichtbij en veraf snel en goed richten), visueel geheugen en volgbeweging. Als prestatietrainer is dit programma ontwikkeld voor behandeling van onder meer kinderen met leer- en leesproblemen. De ‘krachttraining voor de ogen’ wordt inmiddels veel breder ingezet, ook om atletische en academische prestaties sterk te verbeteren. De werking en het effect zijn wetenschappelijk aangetoond.
www.vizualedge.com

Neurotracker.

Met deze trainingsmethodiek moet u in 3D meerdere objecten volgen. Zo meet en traint dit systeem de verwerkingsmogelijkheden van de hersenen.

Dat gebeurt in het tempo en op het niveau die exact bij de mogelijkheden en doelen passen. Het computersysteem meet continu hoe de prestaties en vorderingen zijn. Met de training kunnen bijvoorbeeld (top)sporters, militairen en piloten hun focus, reactiesnelheid, concentratievermogen en bewustzijn verbeteren. De training wordt verder ingezet om onder andere posttraumatische stress te verminderen, de gevolgen van AD(H)D en dyslexie te verminderen. Ook worden mensen beter bestand tegen vermoeidheid.

De wetenschappelijk bewezen methodiek is ontwikkeld door de Universiteit van Montreal Canada waarmee Health and Vision nauw samenwerkt. Professor en Neurofysioloog Jocelyn Faubert is een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van cognitief neurologisch onderzoek en beschikt in Montreal over een onderzoekslab met ruim dertig onderzoekers.
www.neurotracker.net

Neurotracker

Dynavision D2.

Met het bewegingsbord D2 van Dynavision wordt het verband tussen oogspieren en de hersenen gestimuleerd. Het systeem meet en traint motorische reacties op sensorische waarnemingen. Het resultaat is sensorische motorintegratie. De aansturing van de (oog)spieren integreert met het cognitieve gedeelte van het lichaam. De training voldoet aan de hoge eisen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en is dan ook door deze instantie goedgekeurd. De te bereiken resultaten zijn onder meer verbetering van het concentratievermogen (ook bij vermoeidheid en stress), oog-handcoördinatie, het perifere bewustzijn, balans en de visuele reactietijd. De training wordt gebruikt door sporters en mensen in tactische beroepen, maar ook bij revalidatie en re-integratie.
www.dynavisioninternational.com

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden voor u zijn?
Maak een afspraak voor een intake of een volledige profilering.