Lenzen zijn in grote lijnen onder te verdelen in 2 soorten: vormstabiele en zachte lenzen. Wat voor u het meest geschikte type is, hangt af van een aantal factoren. Van belang is welke eisen u stelt: werk, hobby’s, sport, mogelijk medicijn gebruik en natuurlijk het belangrijkste van alles: de bouw van uw ogen.

Vormstabiele lenzen garanderen een hoge mate van veiligheid. Dit komt omdat deze lens voor een optimale zuurstofvoorziening zorgt. De moderne materialen laten heel veel zuurstof door en bij elke knipperslag zorgt de beweging van de lens voor een pompwerking die het traanvocht ververst. Vormstabiele lenzen geven een superieure beeldscherpte. Deze lenzen zijn er in vele uitvoeringen, zoals met cilinder en multifokaal. De nieuwste silicon hydrogel materialen worden geleverd als 1- of 2-jaarsysteem. Dit is nodig omdat deze materialen gevoeliger zijn voor vervorming en aanslag. Het voordeel van deze lenzen is dat ze heel veel zuurstof doorlaten en daardoor beter verdragen kunnen worden. De laatste trend in vormstabiele lenzen is het aanpassen van lenzen in grotere diameters. Dit is mogelijk geworden door de perfecte pasvorm die tegenwoordig bereikt kan worden en het gebruik van zeer hoog zuurstofdoorlatende materialen. Het voordeel hiervan is dat de drager de lenzen van het begin af aan bijna niet meer voelt, net als bij zachte lenzen, door de geringere beweging.

Niet meer weg te denken zijn nachtlenzen; dit is een bijzondere variant van vormstabiele lenzen. Deze lenzen draagt u alleen maar ‘s nachts. En overdag heeft u dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. U hoeft er niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen – zonder dat u er iets van merkt – uw ogen. Dit proces van gecontroleerde verandering van het hoornvlies heet orthokeratologie. Wanneer uw sterkte niet hoger is dan ongeveer S-5.00 en de cilindersterkte niet hoger is dan -2.50 komt u in aanmerking voor nachtlenzen. Met nachtlenzen kiest u voor optimaal comfort. Dag en nacht! Nachtlenzen zijn zeer geschikt voor mensen met droge of gevoelige ogen en mensen die veel computeren of in een ruimte met airco werken. Ook voor actieve mensen die veel aan sport doen en in het bijzonder contactsporten en mensen die beroepsmatig te maken kunnen krijgen met lichamelijk contact zijn nachtlenzen de oplossing!
Wist u dat het tegenwoordig ook mogelijk is om de leessterkte te corrigeren.
Kom gerust eens langs en we vertellen u er alles over. Kijk ook eens op www.dreamlite.nl.

Zachte lenzen zijn er in vele uitvoeringen, vrijwel alle in vervangingssystemen, omdat dit een grotere veiligheid voor het oog waarborgt. Een veel gedragen lens is de maandlens, deze lens combineert een snelle vervanging met een vriendelijke prijsstelling. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld  2-weekse vervanging en daglenzen.  We zien de laatste jaren dat de daglens steeds populairder wordt. Logisch natuurlijk, het is de lens die het meest comfortabel en veilig is. Verder zijn er zachte lenzen met cilindercorrectie en leesgedeelte mogelijk. De nieuwste generatie zachte lenzen zijn de siliconenlenzen. Het voordeel van deze lenzen is dat ze veel meer zuurstof doorlaten dan traditionele zachte lensmaterialen, tot wel 5 keer zoveel. Dit zorgt voor een hoger draagcomfort en grotere veiligheid. Ook siliconenlenzen zijn leverbaar in vrijwel alle mogelijke uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden die er voor u zijn.